Majas Kunstblog

Majas Kunstblog

Tal R hos EY

MalerierPosted by Maja Ilsøe-Lassen 18 May, 2016 21:01:04

Jeg havde for nylig fornøjelsen af at være til konference i EY's lokaler. Salen var smukt dekoreret af Tal R med figurer, der nærmest lignede illustrationer fra en børnebog.
  • Comments(0)//kunstblog.ilsoe-lassen.dk/#post54

Yehudit Sasportas

MalerierPosted by Maja Ilsøe-Lassen 29 Jan, 2016 09:05:01


Yehudit Sasportas udstiller hos Galleri Bo Bjerregaard. Jeg er særligt glad for en række blæktegninger over temaet magnetisme. De minder mig om fysikforsøg med elektromagnetisme, hvor små metalspåner danner magnetiske feltlinier i mønstre som på tegningen.

  • Comments(0)//kunstblog.ilsoe-lassen.dk/#post44

Armando Marino

MalerierPosted by Maja Ilsøe-Lassen 23 Jan, 2016 13:09:53Armando Marino
har udstillet hos Christoffer Egelund i 2015. En del af billeder er lidt for new age-agtige til min smag, men denne akvarel af en dreng på en hest synes jeg er fin, selv om den også har 'guddommeligt lys ovenfra'. Men drengen og hesten er fint beskrevet med strøg og farver.

  • Comments(0)//kunstblog.ilsoe-lassen.dk/#post42

Fine tegninger af Maria Thorsen

MalerierPosted by Maja Ilsøe-Lassen 15 Jan, 2016 08:56:27Maria Thorsen udstiller smukke tegninger af "Krat og grenværk" hos Clausens kunsthandel i januar og februar måned. Træerne og deres grene bliver til fine strukturer og fletværk, så motivet næsten bliver abstrakt.


  • Comments(0)//kunstblog.ilsoe-lassen.dk/#post39

Heerup

MalerierPosted by Maja Ilsøe-Lassen 13 Jan, 2016 08:49:41


Jeg holder meget af Heerup. Særligt hans brug af farver og ekspressionistiske stil. Her er to selvportrætter, hvor man særligt kan se det

  • Comments(0)//kunstblog.ilsoe-lassen.dk/#post38

Trampedach 1943-2013

MalerierPosted by Maja Ilsøe-Lassen 16 Nov, 2013 10:26:17


Maleren Kurt Trampedach er død, 70 år gammel. Jeg er betaget af hans måde at underøge ansigter og deres form. I hans farvemalerier bruger han tit varme gyldne nuancer, som giver et meget intenst udtryk

  • Comments(0)//kunstblog.ilsoe-lassen.dk/#post28

Nye malerier fra Michael Kvium

MalerierPosted by Maja Ilsøe-Lassen 08 Apr, 2012 11:16:14


Jeg er generelt stor fan af Michael Kvium og synes han laver nogle fascinerende og lettere foruroligende billeder

Nu udstiller han malerier hos Nils Stærk

Blandt andet kardinalmalerier Guds Ydmyge Tjener. Farverne i billedet er blevet lidt for Arnoldi-bastante til min smag. Til gengæld kan jeg godt lide enkelheden i kompositionen og måden den bredbagede kardinal næsten danner en trekant.

Et andet maleri er ballerinaen nedenfor i The Naked Eye To A Welldressed Lie III. Her er farvene knapt så kontrastfyldte. Til gengæld indeholder billedet flere af Kviums finurligheder, blandt andet hjernen i hånden. Blikket sendt gemt bag en skulder gør beskueren nervøs for, hvad personen har af planer med den hjerne.
  • Comments(0)//kunstblog.ilsoe-lassen.dk/#post19

Kaspar Oppen Samuelsen

MalerierPosted by Maja Ilsøe-Lassen 26 Dec, 2011 09:49:36


Kaspar Oppen Samuelsen maler nogle interesante billeder af mennesker. I deres lette forvredethed minder de mig om Francis Bacon, men i en meget mindre duster version. Det kan man især se på billedet herover. På billedet nedenfor er stilen drejet mere i en art nouveau retning. I begge tilfælde er det menneskekroppen og dens vrid, der er i centrum.


Kaspar har udstillet billederne på Larm Galleri  • Comments(0)//kunstblog.ilsoe-lassen.dk/#post15
Next »